Inzetbaarheidsgesprek

We kennen allemaal Sandra, een enthousiaste en bevlogen collega. De laatste tijd is ze erg stil tijdens vergaderingen en heeft ze zich al een paar keer ziek gemeld. Ze maakt fouten en is er gewoon niet  ‘bij’. Het begint meerdere collega’s op te vallen maar niemand weet wat er aan de hand is.
Vraagt u zich als leidinggevende af wat de oorzaak is van deze verminderde inzetbaarheid en lukt het u niet om in een gesprek daar achter te komen?

Er blijken veel oorzaken te zijn die de inzetbaarheid beïnvloeden:

  • privé problemen
  • relatie problemen
  • gezondheidsvragen
  • financiële zorgen
  • zorgen over de veranderingen in het bedrijf
  • een ongewenst teamsamenstelling
  • de manier van aansturing vanuit een manager
  • gebrek aan perspectief

Voor veel mensen rust er toch een soort taboe om hierover te praten, zeker met je werkgever.
Toch zou het fijn zijn als Sandra met een onafhankelijke specialist eens van gedachten kan wisselen over dit soort ‘levensvragen’.
Zo’n gesprek kan nieuwe inzichten geven en leiden tot keuzes.

Het is eigenlijk veel meer een coachgesprek dan een preventief spreekuur, zoals we dat voorheen noemden. Een spreekuur klinkt ook zo als een (medische) beoordeling.

Praten over dergelijke gevoelige onderwerpen neemt wat tijd. Je gaat immers niet zo maar met een willekeurige vreemde over je persoonlijke problemen praten.
Het kost even om vertrouwen te winnen. Tevens helpen bepaalde vragen ook om het ijs te breken en tot de kern door te dringen.

De vragen kunnen ook specifiek gaan over werk, werkhervatting of de werkomstandigheden.
Want als een werkplek niet naar wens is wilt u daar graag praktische oplossingen voor ontvangen. U wilt immers toch alles doen om uw mensen optimaal te laten presteren?

Wilt u graag uw medewerker de gelegenheid bieden om in gesprek te gaan en een onafhankelijk advies te krijgen, zodat zijn of haar inzetbaarheid, enthousiasme en bevlogenheid toeneemt?
Een investering van € 295,00 in zo’n gesprek staat gelijk aan de besparing van een verzuimdag!
De winst van de investering is een medewerker die productiever is en een nog positievere bijdrage levert aan het team en aan de organisatie.

Wilt u het bedrijf zijn dat duurzame inzetbaarheid belangrijk vindt en haar medewerkers de gelegenheid biedt om zich te ontwikkelen?
En wilt u daarnaast graag input hebben om uw medewerker zo goed mogelijk te kunnen begeleiden?

Vraag dan een inzetbaarheidsgesprek (preventief spreekuur) aan via info@baanzinnig.nl.