Mindfulness

Mindfulness betekent letterlijk “opmerkzaamheid”. Het gaat om aandacht, zonder oordeel in het nu.

Hoe doe je dat, meer mindful zijn?

Door meer bewust te zijn van je adem, je gedachten, je stemming, emoties en spanningen in je lichaam kun je meer opmerkzaam worden van wat er op dit moment gebeurt en dat klinkt makkelijk gezegd, maar het vergt wel wat oefening.

Door meer in het moment te leven kun je meer genieten, ervaar je meer rust en ben je meer in balans en ervaar je meer gemak. Er hoeft niets bereikt te worden. Alles wat nodig is, is in het hier en nu aanwezig.

Over mensen die meer mindful in het leven staan, wordt gezegd dat ze de uitdagingen in het leven meer accepteren zoals ze zijn, betere besluiten kunnen nemen, zich beter kunnen concentreren, minder stress ervaren en een betere focus/concentratie hebben.

Voor wie is de mindfulness training?
De training is voor iedereen die bewuster in het leven wil staan en meer mentale en fysieke veerkracht wil ervaren. Dit vraagt bereidheid om dagelijks 30-45 minuten te oefenen. Klik hier voor een korte meditatie.

 

Wil je zelf ervaren wat Mindfulness voor je kan betekenen? 

Agenda training en inspiratie dag

Data:  Vanwege de covid-19 maatregelen kunnen we op deze locatie momenteel geen ‘live’ training verzorgen. We zijn op zoek naar een andere locatie
Inhoud training:  De training beslaat 4 bijeenkomsten van telkens 3 uur
op de vrijdagochtend van 09.30 – 12.30 uur
Locatie: Nader informatie volgt.
Inschrijving en kosten: voor inschrijving en kosten,  stuur een bericht naar info@alegre-coaching.nl.

 

Geef jezelf een dag met rust en ruimte! 

Heb je een hoofd vol gedachten, zorgen, ideeën en dingen die nog moeten gebeuren of die je vooral niet mag vergeten? Geef jezelf dan wat ruimte en rust cadeau. Een dag om te ontspannen, even naar binnen te keren en te kijken waar je echt behoefte aan hebt. Op deze dag, die we grotendeels in stilte doorbrengen, maken we gebruik van mindfulness technieken en eenvoudige meditaties.

Datum: volgt
Locatie: Hauwert 141, 1691 EE Hauwert
Kosten:  65 euro pp, incl. thee en lichte vegetarische lunch

De training en ‘rust’ dag verzorg ik samen met Hellen Zapf.
Voor bedrijven en organisaties gelden andere prijsafspraken.

Informatie: Wil je je inschrijven voor een groepstraining, de ‘rust’ dag of een individuele training of heb je nog vragen, neem dan gerust contact met me op via info@alegre-coaching.nl