Ontwikkeladvies

Gratis ontwikkeladvies vanaf 1 december weer mogelijk.

Vanaf 1 december kunnen alle werkenden en werkzoekenden in Nederland het gratis ontwikkeladvies 2020 weer aanvragen bij Alegre Coaching & Advies. Gratis en voor iedereen die zich wil (her)oriënteren op de arbeidsmarkt. Onderdeel van het ontwikkeladvies is de arbeidsmarktscan. Deze geeft inzicht in kansrijke opties voor werk op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Het Ministerie heeft opnieuw budget gevonden voor 50.000 ontwikkeladviezen. Bron: Ministerie van Sociale Zaken.

Arbeidsmarkt

Juist in deze tijd van coronacrisis, die grote gevolgen heeft op de arbeidsmarkt, wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat mensen bezig houden met hun ontwikkeling en kunnen inspelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

Voor wie

Denk jij wel eens na over hoe jouw huidige werk er de komende jaren uit zal zien? En of je jouw huidige werk tot je pensioen op een plezierige, stressvrije manier kunt volhouden? Zou je misschien iets willen veranderen in je werk óf juist iets anders willen gaan doen? Maar wat wil je dan? En wat zijn jouw mogelijkheden? En welke stappen moet je dan nemen? Of ben je werkzoekend en überhaupt op zoek naar leuk en passend werk?

Iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt in aanmerking voor een ontwikkeladvies. Dat zijn dus zowel mensen die (nog) aan het werk zijn, inclusief zzp’ers en zelfstandig ondernemers, als mensen die geen werk meer hebben. Het is belangrijk dat iedereen weet dat het gratis ontwikkeladvies 2020 er is, wat het oplevert en dat aanvragen eenvoudig is.

Ontwikkelen

Door het gratis ontwikkeladvies 2020 word je bewust van het belang van leren en ontwikkelen, krijg je inzicht in relevante ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden en handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

Hoe ziet het traject eruit?

Het programma

In dit loopbaan ontwikkeladvies programma ga je samen met je loopbaancoach op zoek naar kansen en mogelijkheden voor jouw toekomst. Dit werkt natuurlijk motiverend, maar ook zorgt dit voor een (back-up) plan. Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • Situatieschets, arbeidsmarktscan* en toekomstperspectieven
  • Persoonsprofiel: competenties, kwaliteiten, vaardigheden en werkeisen (bijv: arbeidsuren en reistijd)
  • Toekomstoriëntatie: loopbaanwensen en vervolgrichtingen voor functies en beroepen
  • Ontwikkelplan: jouw acties voor de korte en lange termijn

* Voor jouw positie en kansen op de huidige arbeidsmarkt. En om de vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik voor jezelf scherp te krijgen.

Wat is het resultaat?

Het resultaat van het gratis ontwikkeladvies 2020 is:

  • een gespreksverslag waarin je persoonlijke profiel is vastgelegd.
  • nieuw perspectief op je loopbaan
  • een ontwikkelplan (welke acties zijn nodig voor duurzame inzetbaarheid op korte en lange termijn) dat je, evt. samen met je coach maakt

Onze vier contacturen verdelen we over twee of drie gesprekken. We kijken samen even wat handig is. Voorafgaand of tussen onze gesprekken ga je aan de slag met een arbeidsmarktscan en oefeningen. Maar graag stem ik het ontwikkeladvies af op jouw situatie en behoeften, maatwerk dus!

Offline of online, allebei is mogelijk.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving.

Deelname aan het loopbaan ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en je loopbaancoach. Jouw werkgever (eventueel) wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit (later) met jouw leidinggevende bespreekt of niet.

Meer weten over het gratis ontwikkeladvies 2020?

Wil je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies? Stuur dan nu een bericht naar: info@alegrecoaching.nl. Je kan direct starten.